Home | 

Nová povinnost zaměstnavatelů uprchlíků

Nová povinnost zaměstnavatelů uprchlíků

Novinky
Kategorie
Kontakt

Rádi bychom vás informovali, že byla zavedena nová povinnost zaměstnavatelů přihlašovat od 1. 4. 2023 zaměstnance s dočasnou ochranou i v nepojištěných činnostech.

Dne 1. dubna 2023 vstupuje v platnost novela zákona o opatřeních v oblasti zaměstnanosti a oblasti sociálního zabezpečení v souvislosti s ozbrojeným konfliktem na území Ukrajiny vyvolaným invazí vojsk Ruské federace. V souvislosti s touto novelou vzniká zaměstnavatelům povinnost nahlásit nástup každého zaměstnance s dočasnou ochranou pracujícího v pracovním poměru, na dohodu o pracovní činnosti malého rozsahu nebo na dohodu o provedení práce.

Proces přihlášení nových zaměstnanců s dočasnou ochranou je stejný jako u zaměstnanců s účastí na nemocenském pojištění – prostřednictvím formuláře Oznámení o nástupu do zaměstnání musí být zaměstnanec přihlášen do 8 kalendářních dnů od nástupu do zaměstnání.

V případě zaměstnanců s dočasnou ochranou, kteří začali vykonávat nepojištěnou činnost před účinností novely, oznámí zaměstnavatel nástup tohoto zaměstnance do zaměstnání do 30 kalendářních dnů ode dne nabytí účinnosti této novely. Tato povinnost neplatí v případě, pokud je pracovněprávní vztah ukončen do 30 kalendářních dní ode dne nabytí účinnosti novely.

Zaměstnavateli, který zaměstnává pouze zaměstnance pracující na nepojištěnou činnost a některý z nich je zaměstnanec s dočasnou ochranou, tak nově vznikne povinnost přihlásit se u ČSSZ do registru zaměstnavatelů. Přihlásit se musí standardním způsobem do 30 kalendářních dní ode dne nabytí účinnosti novely zákona.

Kategorie
Kontakt

Podobné příspěvky

Váš odběr

Jako TPA Group se snažíme našim zákazníkům poskytovat produkty šetrné k životnímu prostředí. Všechny naše publikace si tedy můžete stáhnout jako digitální PDF.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.